Zoek

Jeugdboekenweek: Mooi!

Dendermonde – Van 1 tot 16 maart is het overal in Vlaanderen, en dus ook in Dendermonde, jeugdboekenweek. “Mooi” is het centrale thema dit jaar: mooie boeken, mooie verhalen die ontroeren, mooi om naar te kijken.

Ter voorbereiding van de jeugdboekenweek in Dendermonde konden alle leerlingen van het derde en vierde leerjaar van de Dendermondse scholen een t-shirt ontwerpen. Geen t-shirt met een kleurrijke tekening, maar een met een zelfgeschreven gedicht. Niet minder dan 166 inzendingen waren er. Het winnende gedicht zal tijdens de jeugdboekenweek te zien zijn op de t-shirts van de bibliotheekmedewerkers.

Ook andere schoolkinderen worden verwacht op activiteiten. Voorleesuurtjes voor de kleuters, theatervoorstellingen voor de leerlingen van het eerste, tweede, derde en vierde studiejaar, en de Allermooiste Boekenquiz voor de leerlingen van het vijfde en zesde. Alle activiteiten gaan door tijdens de schooluren.

Voor alle kinderen is er bovendien een speciaal leesdijkkrantje vol weetjes over de jeugdboekenweek. Je kan ook mooie prijzen winnen.

Verkiezing

Aan de jeugdboekenweek is ook de verkiezing van het mooiste kinderboek aller tijden gekoppeld. Op 2 maart zal bekend gemaakt worden welke 10 jeugdboeken de meeste stemmen hebben gekregen.

Editie is nieuwsgierig naar de Dendermondse keuze. Dus: wat is jouw favoriete jeugdboek? Laat het weten in de reacties!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie