Dit weekend toprugby in Sint-Gillis

Sint-Gillis – De Dendermondse rugbyclub heeft dit weekend hoge gasten op bezoek. 56 rugbyteams uit de hele wereld zakken naar Sint-Gillis af voor het Flanders Open Rugbytornooi. “Blikvangers zijn alvast Moskou, Caïro en Grivita uit Roemenië”, vertelt Gert Van Den Steen. “In tegenstelling tot vrijwel elk ander tornooi kampen we elk jaar opnieuw met een overaanbod”, vult Kris Van Damme aan.

Bekers

Ook de Dendermondenaar vindt elk jaar zijn weg naar het rugbytornooi. Interessant voor de toeschouwer is dat er met 10 in plaats van 15 aan elke zijde wordt gespeeld. “Dat maakt het spel veel aantrekkelijker maar ook begrijpelijker voor leken en het laat bovendien toe kortere, maar intensievere, wedstrijden te programmeren.”

Tijdens het tornooi spelen ASUB en Bosvoorde de finale van de Beker Van België. Deze twee Belgische topteams bekampen elkaar zaterdagnamiddag. Over de Flanders Open-beker voor heren, dames en veteranen wordt zondag beslist.

Wie het wil meemaken is dit weekend (10 en 11 mei) welkom aan de sporthal in Sint-Gillis. De toegang is gratis.

UPDATE Kijk hier naar de nabeschouwing op TV Oost.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord