Zoek

Extreme Fries Experience – Fuiven voor een friteuse

Sint-Gillis – De oudleiding van KSA Sint-Arnout organiseert op 17 mei de fuif Extreme Fries Experience. Niet alleen omdat ze graag nog eens samenkomen, niet alleen ‘for old time’s sake’, maar vooral … voor het geld. Dat willen ze gebruiken om een professionele friteuse te kopen voor ‘hun’ KSA.

“Levensgevaarlijk”
Het idee voor de fuif ontstond in de zomer van 2007. Peter De Smedt, Jo Van Ranst, Luc ‘Witten’ Van Dievoort en Gerd ‘Bert’ Moonen, vier oudleiders van KSA Sint-Arnout uit Sint-Gillis, waren als kok mee op KSA-kamp in Dürler. Op het menu, zoals dat hoort op een jeugdkamp, stonden ook frieten. “We waren frieten aan het bakken in een gewone ketel, op een gasbekken. Je kan dan de temperatuur niet goed regelen waardoor het vet al snel te heet wordt. Dat is levensgevaarlijk!”, herinnert Peter De Smedt zich. “Toen is ‘De Witten’ met het idee gekomen om iets te doen.”

Dat ‘iets’ is de Extreme Fries Experience. Door nu een fuif te organiseren hopen de oudleiders genoeg winst te maken om een professionele friteuse te kopen. “Het doel van de fuif is de aankoop van professionele en vooral veilige friteuse voor KSA en Chiro”, vertelt Luc Van Dievoort. “We ramen de investering op 4.000 EUR – het financiële doel is dus zeer ambitieus!”

Goesting
Ondertussen kregen de kampkoks de enthousiaste steun van hun collega- oudleiders. Deze groep mannen, die elkaar nooit uit het oog hebben verloren, zetten graag hun schouders onder een ambitieus project. Dit zijn immers de mannen die Trapsgewijs uit de grond stampten, die jaren geleden de eerste nieuwjaarsfuif uit de streek organiseerden, die een minivoetbalploeg oprichtten en het begrip ‘sterzingen’ een nieuwe dimensie gaven.

Extrme Fries ExperienceDe oudleiders zijn dan ook met deze Extreme Fries Experience niet aan hun proefstuk toe. Hun enthousiasme, organisatietalent en -met zou het haast vergeten- goesting staan garant voor een spetterende fuif. Zowel het jonge geweld als de meer ervaren fuivers krijgen een avond en nacht die hen nog lang zal heugen. En de KSA-jongens en Chiro-meisjes, die krijgen een veilige friteuse.

Extreme Fries Experience, 17 mei in zaal Gildenhuis (Otterstraat, Sint-Gillis). Happy hourtussen 21 en 22 uur: 1 betalen, 2 krijgen. Doorlopend friet in tipzak te verkrijgen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie