Zoeken

Dierick is bezorgd om veiligheid in de provinciale domeinen

Dendermonde – Vorige donderdag stelde Leen Dierick in de plenaire zitting van de Kamer van Volksvertegenwoordigers aan Minister Dewael een vraag over de veiligheid in de provinciale domeinen. Kamervoorzitter Herman Van Rompuy feliciteerde haar achteraf met haar eerste tussenkomst in de plenaire zitting.

Leen Dierick wilde specifiek weten welke ondersteuning de betrokken politiezones kunnen verwachten om de veiligheid in en rond de provinciale domeinen te garanderen. Ze vroeg zich eveneens af of er specifieke maatregelen worden voorzien in overleg met andere overheden.

“De zomer staat weer voor de deur en dan zoeken heel wat mensen verkoeling of ontspanning in de provinciale recreatiedomeinen. Een goede zaak ook zodat de mensen na een lange werkweek vooral in het weekend dicht bij huis de batterijen terug kunnen opladen. Jammer genoeg echter moeten we vaststellen dat rond deze provinciale domeinen ook wel eens wat vandalisme en overlast wordt gecreëerd”, aldus Leen Dierick.

“Het komt er op aan dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt. Dat geldt voor alle openbare overheden maar uiteraard ook naar de ouders en begeleiders van eventueel jonge daders. Het lijkt me ook zinvol om na te gaan in welke mate kan samengewerkt worden met private veiligheidsondernemingen binnen de afbakening van de provinciale domeinen om het toezicht te garanderen. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, dan hoop ik dat er op de provinciale recreatiedomeinen weinig of geen incidenten gebeuren en dat vele mensen zorgeloos kunnen genieten deze zomer”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

4 reacties

  1. Louter ter info. De eerste tussenkomst in de plenaire zitting van Barbara Pas, ook federaal volksvertegenwoordiger uit Dendermonde, dateert reeds van 6 april. Na haar vraag over het nog steeds doorrekenen aan de consumenten van de afgeschafte Elia-taks kreeg ook zij felicitaties van de Kamervoorzitter.

  2. Beste Juul,

    Het doet me plezier dat u mijn mondelinge vraag over de Eliataks vermeldt. U heeft zich echter van datum vergist. Deze eerste, en ondertussen lang niet meer enige, tussenkomst in de plenaire zitting dateert nog van een maand eerder, zijnde 6 maart. Uiteraard waren er ook de felicitaties van Herman Van Rompuy bij, de kamervoorzitter maakt daar immers een gewoonte van bij elk sprekerdebuut.

Geef een reactie