Zoek

15 GymMAXers gaan voor Belgische titel

Sint-Gillis – Dit weekend, 24 en 25 mei, zal de top van de Belgische gymnastiek afzakken naar Dendermonde. Turnclub GymMAX uit Sint-Gillis organiseert, in samenwerking met de Gymnastiek Federatie Vlaanderen, het Belgische kampioenschap Belgisch Kampioenschap artistieke gymnastiek voor dames en heren.

Zo’n belgische kampioenschap organiseren is niet van de poes. “Alles bij elkaar moet je al snel een kleine 100 vrijwilligers op de been brengen om de zaak in goede banen te leiden”, vertelt clubvoorzitter Hans Knop. “Maar we zijn niet aan ons proefstuk toe. Vorige wedstrijdorganisaties en onze jaarlijkse Ros BeiaardCup maken dat we intussen de nodige ervaring hebben.”

Dendermondse kampioenen
Het belangrijkste”, vervolgt Hns Knop, “is evenwel dat onze trainers er in geslaagd zijn om onze gymnasten dermate te coachen dat GymMAX dit jaar maar liefst 15 kandidaat-Belgisch kampioenen heeft. Hun puike prestaties doorheen het wedstrijdseizoen bezorgden hen deze finaleplaats”, aldus een fiere voorzitter, “dat en het feit dat GymMAX al jaren de basisopleiding verzorgd van gymnasten in functie van een topsportopleiding, maakt GymMAX tot een topclub in Vlaanderen.”

Wanneer je de gymnasten van GymMAX kan komen aanmodigen, zie je in het schema onderaan.

Turners GymMax in actie op het BK

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie