Dierick in de bres voor reddingshonden

Grembergen – Leen Dierick wilde vorige week van minister Dewael weten waarom de voorbije jaar geen enkel officieel examen voor reddingshonden werd georganiseerd.

“De Gentse brandweer heeft 3 honden klaar om deel te nemen aan een examen om zo officieel erkend te worden als reddingshond. Het probleem is echter dat er al drie jaar geen examens meer georganiseerd zijn, en dat knaagt natuurlijk aan de motivatie van de begeleiders. Niet weten wanneer er examens komen, bevordert het enthousiasme niet”, weet Leen Dierick. “Andere problemen die zich stellen door het dralen, zijn het verlopen van de accreditatie en het ouder worden van de honden die in opleiding zijn. Bovendien worden deze reddingshonden, bij gebrek aan een officieel statuut, maar weinig ingezet, hoewel ze bij rampen het verschil tussen leven en dood kunnen maken.”

De minister liet weten dat begin volgend jaar opnieuw examens zullen plaatsvinden. Ondertussen mogen de honden zonder brevet niet op het terrein worden ingezet.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie