Zoek

Dendermondse artsen zingen voor Akabe

Dendermonde – Het Dendermondse artsenkoor Medimuze organiseert op zondag 22 juni een benefietaperitiefconcert ten voordele van de scoutsgroep Akabe (Anders Kan Best). Het concert vindt plaats in de kapel van het Heilige Maagdcollege.

Medimuze is een buitenbeentje in de koorwereld. Het idee om éénmalig een aperitiefconcertje te organiseren binnen de Medische Eenheidskring Dendermonde bracht uiteindelijk een echt kamerkoor op de been dat inmiddels 15 jaar op de planken staat. In die jaren bouwde het koor een uitgebreid repertoire op, gaande van Schütz tot de Beatles. Naast talrijke optredens voor de eigen kring waren de openbare concerten de hoogtepunten in het 15-jarig bestaan van Medimuze.

Dit jaar gaat de opbrengst van het tweejaarlijks aperitiefconcert van Medimuze naar Akabe.
Akabe staat voor “Anders Kan Best” en spitst zich toe op het organiseren van Scouting voor jongeren met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Sinds het opstarten van het gezamenlijk project “Samen kan best” tussen Akabe en Scouts Dendermonde is het scoutsplein ook voor hen een plek geworden waar het tof is en waar men zich kan uitleven, een plek waar je samen kan zingen, waar je kan samenzijn.

Sinds de samenwerking van de twee scoutsgroepen verdrievoudigde het ledenaantal van de Akabegroep, mede dankzij de gedrevenheid en visie van een jonge maar degelijke leidingsploeg. Dit is een teken dat in Dendermonde en omgeving een grote vraag naar scouting voor andersvaliden bestaat en dat een degelijk aanbod wordt geboden.

Met de opbrengst van het benefietconcert hopen beide groepen de samenwerking zowel inhoudelijk als infrastructureel te vergemakkelijken en te verbeteren. Op die manier kan de plaats voor jongeren met een lichamelijke of geestelijke beperking binnen Scouting Dendermonde worden verzekerd en wordt door een sterke samenwerking gewerkt aan een realistische beeldvorming over personen met een of andere beperking bij jongeren van 6-18 jaar.

Voor het programma van zondag 22 juni ging Medimuze op zoek naar volksmuziek uit alle windstreken, een onuitputtelijke bron van inspiratie voor vele componisten. Uiteraard wordt ook Vlaanderen niet vergeten.

Na het concert kan men napraten bij een natje en een droogje op de receptie, verzorgd door Akabe en Scouts Dendermonde.

– Concert Medimuze op zondag 22 juni 2008 om 11 uur
– Waar? Kapel van het Heilige Maagdcollege, Noordlaan in Dendermonde
– Toegang? Kaarten 10 euro aan de kassa, 8 euro in voorverkoop bij de leden van Medimuze en bij de leiding van Akabe en Scouts en Gidsen Dendermonde
– Telefonisch reserveren kan op het nummer 052 22 31 14.

Meer informatie: groepsleiding@scoutsdendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie