“Ros Balatum” in Zuid-Frankrijk

Dendermonde – Blogger Tom Bogman ontdekte een foto van wat lijkt op een Ros Beiaard uit sinaasappels. Op zijn blog roept hij op om hem te helpen zoeken naar alle informatie over “waar en op welk evenement deze foto genomen is”. Ook wij zijn nieuwsgierig, en herhalen zijn oproep ook hier.

Ros OrangeKen jij het paard op de foto? Weet je waar het “Ros Orange” zijn ronde doet? Waarom er überhaupt een appelsienenpaard bestaat? En waarom het bordje zeft dat het hier om het “Ros Balatum” gaat?

 

Alle info welkom in de reacties hieronder of bij Tom Bogman.

AANVULLING, 17 juni

Deze foto is genomen in Menton, zo blijkt na wat speurwerk. Dit stadje in Zuid-Frankrijk, dicht tegen de Italiaanse grens, geldt als hét centrum van de citruskwekerijen. Elk jaar organiseren ze er een Fête du Citron. Dan worden verschillende beelden uit citrusvruchten gemaakt – iets zoals de Bloemencorso in Sint-Gillis, maar dan met fruit. Het Ros Balatum was een van de beelden in 2006. Meer informatie over de Citroenfeesten vind je op de officiële webiste www.feteducitron.com. Voor nog een foto van het “Ros Balatum”, klik hier.

Blijven over als vragen: Hoe komt iemand uit Menton erop om een “Ros Balatum” te maken? Waarom noemen ze het paard niet “Ros Beiaard”, zoals het hoort? Alle tips zijn nog steeds welkom!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

2 reacties

Geef een reactie