Zoek

Stad Dendermonde huldigt Yannick Verhavert

Dendermonde -“Wie dit verhaal kent kan niet anders dan in bewondering staan voor uw heldendaad.” In zijn toespraak stak burgemeester Piet Buyse zijn bewondering voor Yannick Verhavert niet onder stoelen of banken. Het stadsbestuur eerde de man gisteren voor aanvang van de gemeenteraad. De stad vraagt zowel de minister van Binnenlandse Zaken als het Carnegie Hero Fund om de man te honoreren. En inderdaad, wie het verhaal kent, weet dat Yannick Verhavert alle erkenning verdient.

Op 10 juni stapte de Appelse Naïma Massaoudi in de Sint-Jorisgilde in haar wagen en startte de motor. Blijkbaar stond de auto nog in eerste versnelling, waardoor mevrouw Massaoudi met haar wagen in de Dender belandde. Van alle omstaanders was Yannick Verhavert de koelbloedigste. Hij dook zonder aarzelen het water in, de vrouw achterna. Tevergeefs probeerde hij eerst de deuren en dan de de koffer te openen.

“Toen enkel nog de koffer te zien was gebeurde het onverwachte: de achterruit van de kofferdeur van de auto begaf het en sprong uit het kader, wellicht ten gevolge van het aanhoudende geklop van Yanick op de koffer”, vertelde burgemeester Buyse. Nauwelijks enkele minuten voor de auto helemaal wegzonk, kon YannickVerhavert de vrouw uit de auto redden. De politie, gebeld door Yannick’s vriendin, kon beiden uit het water halen.

“Fier”

“Het stadsbestuur van Dendermonde acht uw daad zo hoog en waardevol”, vertelde Piet Buyse, “dat wij, op basis van het nauwgezet politieverslag, zowel bij de minister van Binnenlandse Zaken als bij het internationaal erkend Carnegie Hero Fund, een aanvraag zullen indienen om uw heldendaad te willen erkennen en te honoreren.” Het stadsbestuur gaat er alvast van uit dat beide instanties positief zullen reageren.

Van het stadsbestuur kreeg de Dendermondse held alvast een geschenk. Ook zijn vriendin en het slachtoffer werden niet vergeten. “Eén zaak kan ik alvast verklaren”, zei de burgemeester, “wij zijn fier op u; uw daad van moed is een hele eer voor onze stad!” Alle aanwezigen, schepenen, gemeenteraadsleden, pers én publiek, waren het er roerend mee eens.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 reacties

Geef een reactie