Jurgen Roelandt en Jens Vandergucht: M’Eire Morough

“Wie zit er nu graag op een vieze WC?” Niemand, en daarom zetten Jurgen Roelandt en Jens Vandergucht zich met hart en ziel in tijdens het M’Eire Morough folkfestival. Op het folkfestival zijn vele vrijwilligers in de weer, de meesten bij voorkeur in de buurt van de toog. Jurgen (29) en Jens (16) hebben een ander idee: zij staan liefst aan de WC’s. “We doen dit al vijf jaar”, vertelt Jurgen. “Niemand anders wil dit doen, maar wij vinden dat de mooiste taak die er bestaat.”

wc-ploeg_kl.jpgJurgen heeft het wel het makkelijkst. “Hij zit samen met mijn zus aan de ingang. Ik kuis binnen”, vertelt Jens. “’t Is de vuilste job, maar je voelt de waardering. Want wie zit er nu graag op een vieze WC?” En ja, Jens ziet soms meer dan hem lief is, en weet onderhand dat dames niet noodzakelijk properder zijn dan heren.

Maar klagen doen Jens en Jurgen niet. “We zitten hier van vrijdagavond tot ’s nachts een uur of twee. En de dag nadien dan tot vier, vijf uur ’s morgens”, vertelt Jurgen. “We vervelen ons niet en weigeren ook om afgelost te worden.” “Wat wel raar is”, vertellen ze, “is dat je met ’t gedacht zit om veel volk van Dendermonde tegen te komen. Maar uiteindelijk zie je er weinig van ’t stad.” Ga je naar het folkfestival, passeer dan zeker eens bij de WC-mannen: zij appreciëren je bezoek zeker zoveel als jij hun kuiswerk.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord