Zoek

Grote Markt autovrij deze zomer

Dendermonde – De Grote Markt van Dendermonde zal deze zomervakantie autovrij zijn. Van 1 juli tot 31 augustus is het plein afgesloten voor alle autoverkeer. Uitzonderingen zijn bewoners en leveranciers, ceremoniewagens en mensen die aan de gehandicaptenparkings naast het stadhuis moeten raken. Voor de rest zijn het fietsers, wandelaars, spelende kinderen en terrasjesmensen die twee maanden lang heer en meester zijn van de Grote Markt. En nu maar hopen op een mooie zomer.

Het afsluiten van de Grote Markt komt er ondanks luid protest. Zowel de middenstandsraad als gemeenteraadsleden van Open VLD en Vlaams Belang protesteerden uit vrees dat heel wat handelszaken minder volk over de vloer zouden krijgen. Op de gemeentaraad van 21 mei beloofde schepen van Mobilitiet Bart Van Malderen bijkomende signalisatie die aanduidt langs waar de as Frans Courtensstraat/Kerkstraat bereikbaar is, en dat langs alle invalswegen.

Als voornaamste argument vóór het afsluiten noemt Van Malderen de veiligheid. “Vandaag maken veel voetgangers gebruik van de rijweg voor het stadhuis”, argumenteerde de schepen tijdens de gemeenteraadszitting,  “dat is eigen aan een inrichtingzone 30. Alleen moeten wij vaststellen dat die zone 30 niet door alle automobilisten gerespecteerd wordt.” De combinatie voetgangers, fietsers, spelende kinderen en doorgaand autoverkeer, levert “wel degelijk veiligheidsrisico’s op”, aldus Van Malderen. Risico’s die in juli en augustus -letterlijk- van de baan zouden moeten zijn.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie