Grote Markt autovrij deze zomer – vervolg

Dendermonde – De Grote Markt is een hele zomervakantie autovrij, maar blijkbaar is de invoering van deze maatregel niet van een leien dakje gegaan. Al na enkele dagen waren er problemen: de proefopstelling kon het doorgaand verkeer niet weren. Daarom zal de stad de opstelling aanpassen en vanaf morgen, 8 juli, nadarhekken gebruiken.

De hekken komen aan de zijde van de Ridderstraat, waar de toegang tot de Grote Markt volledig afgesloten wordt voor alle autoverkeer. Gemotoriseerd verkeer dat het plein op of af wil, zal dat alleen nog kunnen via het Justitieplein. Bovendien zijn leveringen op de Grote Markt slechts toegestaan tussen half negen en elf uur ’s morgens, met een maximum duur van 30 minuten.

De stad vraagt handelaars en horeca om deze regeling te respecteren.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord