Nood aan opvang uitwisselingsstudenten

Dendermonde – Er is nood aan opvang van uitwisselingsstudenten in de regio Dendermonde, Aalst en Sint-Niklaas. Het bericht komt AFS Vlaanderen dat elk jaar ongeveer 160 jongeren uit heel de wereld in het kader van een intercultureel uitwisselingsprogramma ontvangt.

“Zij verblijven voor een periode van 6 tot 12 maanden in ons land om er in het middelbaar onderwijs les te volgen. Tijdens deze periode verblijven de jongeren in gastgezinnen verspreid over heel Vlaanderen. Dit jaar dreigt er echter een tekort aan opvanggezinnen in de regio Oost-vlaanderen voor een tiental buitenlandse studenten tussen 16 en 19 jaar”, adus Griet Labee van AFS Vlaanderen.

AFS Vlaanderen is daarom dringend op zoek naar gezinnen die vanaf 26 augustus een stukje van de wereld in huis willen halen en een student in hun familie willen opnemen.

Interesse? 015 79 50 10 of via mail griet.labee@afsvlaanderen.org

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord