Zoeken

Nood aan opvang uitwisselingsstudenten

Dendermonde – Er is nood aan opvang van uitwisselingsstudenten in de regio Dendermonde, Aalst en Sint-Niklaas. Het bericht komt AFS Vlaanderen dat elk jaar ongeveer 160 jongeren uit heel de wereld in het kader van een intercultureel uitwisselingsprogramma ontvangt.

“Zij verblijven voor een periode van 6 tot 12 maanden in ons land om er in het middelbaar onderwijs les te volgen. Tijdens deze periode verblijven de jongeren in gastgezinnen verspreid over heel Vlaanderen. Dit jaar dreigt er echter een tekort aan opvanggezinnen in de regio Oost-vlaanderen voor een tiental buitenlandse studenten tussen 16 en 19 jaar”, adus Griet Labee van AFS Vlaanderen.

AFS Vlaanderen is daarom dringend op zoek naar gezinnen die vanaf 26 augustus een stukje van de wereld in huis willen halen en een student in hun familie willen opnemen.

Interesse? 015 79 50 10 of via mail griet.labee@afsvlaanderen.org

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie