Zoeken

Hollandse Kazerne wordt niet verkocht

Dendermonde – Er is volgens schepen Leen Dierick “op dit ogenblik geen enkele indicatie” dat de Hollandse Kazerne aan de Noordlaan zal worden verkocht door de Regie der Gebouwen.

“Er is mij meegedeeld en verzekerd dat de beslissingen over de toekomst van het gebouw in overleg zullen gebeuren met het stadsbestuur. De Dendermondenaar hoeft zich voorlopig dus geen zorgen te maken. Ik zal dit dossier zeker op de voet blijven volgen”, deelt schepen en volksvertegenwoordiger Leen Dierick mee.

Burgemeester Piet Buyse is tevreden met de beslissing van de Regie der Gebouwen: “De Hollandse Kazerne heeft een belangrijke historische waarde in de geschiedenis van Dendermonde als vestingstad. Daarnaast is het een folkloristische schatkamer omdat zowel het Ros Beiaard als de drie Gildenreuzen hier hun vaste stek hebben. De stad investeert bovendien in de uitrusting van de parking rond de kazerne. Het bericht dat elke beslissing over de toekomst van de kazerne in overleg met de stad zal gebeuren, is zeker goed nieuws”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie