Hollandse Kazerne wordt niet verkocht

Dendermonde – Er is volgens schepen Leen Dierick “op dit ogenblik geen enkele indicatie” dat de Hollandse Kazerne aan de Noordlaan zal worden verkocht door de Regie der Gebouwen.

“Er is mij meegedeeld en verzekerd dat de beslissingen over de toekomst van het gebouw in overleg zullen gebeuren met het stadsbestuur. De Dendermondenaar hoeft zich voorlopig dus geen zorgen te maken. Ik zal dit dossier zeker op de voet blijven volgen”, deelt schepen en volksvertegenwoordiger Leen Dierick mee.

Burgemeester Piet Buyse is tevreden met de beslissing van de Regie der Gebouwen: “De Hollandse Kazerne heeft een belangrijke historische waarde in de geschiedenis van Dendermonde als vestingstad. Daarnaast is het een folkloristische schatkamer omdat zowel het Ros Beiaard als de drie Gildenreuzen hier hun vaste stek hebben. De stad investeert bovendien in de uitrusting van de parking rond de kazerne. Het bericht dat elke beslissing over de toekomst van de kazerne in overleg met de stad zal gebeuren, is zeker goed nieuws”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord