Zoek

Renovatie voor postkantoor in Dendermonde

Dendermonde – Het postkantoor op de Oude Vest in Dendermonde zal grondig gerenoveerd worden. De werken zijn gepland voor het najaar of begin 2009. Dat vertelde burgemeester Piet Buyse tijdens de gemeenteraad van juli. Aanleiding was een vraag van gemeenteraadslid Petra D’hollander (Open-VLD).

“De oude loketten van het postkantoor verdwijnen en ruimen plaats voor een meer klantvriendelijke omgeving met open loketten”, deelde Piet Buyse mee tijden de gemeenteraad van 9 juli. “Dit vernieuwde postkantoor zal dan veel aangenamer zijn voor de klanten. Er zal een duidelijke indeling zijn (mail-handelingen enerzijds en financiële handelingen anderzijds), het kantoor zal volgens een ‘open’ concept ingericht zijn met een persoonlijker contact met de klanten (niet meer achter glas), met een wachtbeheersingssysteem en zitgelegenheid voor wachtende klanten.”  Tijdens de werken zal iedereen terecht kunnen in een noodloket, aan de achterkant van het gebouw.

Petra D’hollander stelde haar vraag omdat de wachtrijen in het postkantoor in Dendermonde steeds langer werden. “Sinds de sluiting van het postkantoor in Sint-Gillis is de situatie niet langer houdbaar”, wist ze. Het kwartiertje dat je gratis kan parkeren voldoet ook niet langer. “Bovendien gaat ook het postkantoor te Grembergen zijn deuren sluiten”, vulde ze aan.

De situatie is na de traditioneel moeilijke maand mei, waarin het postkantoor vele aangetekende zendingen behandelde naar aanleiding van de sociale verkiezingen, alweer verbeterd, wist Piet Buyse.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie