Zoek

Politie: “Te veel bestuurders in de fout”

Politiezone DendermondeDendermonde – Afgelopen zondag 17 augustus hield de Lokale Politie van Dendermonde een grote verkeersactie. Tussen twee uur ’s namiddags en acht uur ’s avonds controleerden de agenten op de Noordlaan, de Zeelsebaan en Provinciale Baan op alcohol en verdovende middelen. Niet minder dan 118 bestuurders moesten een ademtest (alcohol) of testbatterij (drugs) afleggen. “Te veel bestuurders blijven spijtig genoeg in de fout gaan!”, aldus de lokale politie.

Van de gecontroleerde bestuurders waren er acht onder de invloed van alcohol, en 3, allemaal jonger dan 24 jaar, onder de invloed van drugs. Bovendien ontdekte de politie 3 voertuigen die niet geldig verzekerd waren, 3 inbreuken op de rijbewijswetgeving, 3 personen zonder identiteitskaart, 1 aanhangwagen zonder nummerplaat, 3 auto’s zonder verzekeringspapieren, 2 voertuigen die niet gekeurd waren, vier personen die hunj gordel niet droegen en een inbreuk op het overschrijden van het aantal passagiers.

Enkele bestuurders probeerden de controle te ontlopen, maar werden diir het interceptievoertuig van de politie teruggehaald. Twee van hen legden alsnog een positieve ademtest af en in 1 voertuig werd een hoeveelheid cannabis aangetroffen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie