Zoeken

Editie Dendermonde heeft prijs — en deelt er zeven uit!

Editie Dendermonde kreeg van Karel Titeca -Dendermondenaar én gekende blogpersoonlijkheid-  een “Premio Brillante Weblog Award“. Leuk, want dat wil zeggen dat hij ons graag leest. Het wil ook zeggen dat de redactie van Editie zelf ook zeven zulke prijzen mag uitdelen. Van die unieke mogelijkheid (we vallen niet alle dagen in de prijzen) maken we gebruik om enkele Dendermondse bloggers in de schijnwerpers te zetten.

Karel Titeca ken je ondertussen, dus die slaan we even over. Ook Artur Eranosian mag geen onbekende meer zijn. De Editiefotograaf heeft een druk bezochte fotoblog die al meermaals geprezen is.

De eerste drie prijzen die we wèl uitdelen, gaan alledrie naar Dendermondse politici. Mogen een “Premio Brillante Weblog Award” van Editie op hun schouw zetten: burgemeester Piet Buyse, schepen Dirk Abbeloos en gemeenteraadslid/volksvertegenwoordiger Barbara Pas. De burgemeester en de schepen begonnen ooit razend enthousiast met bloggen, maar zijn stilgevallen. Barbara Pas heeft een pagina die nooit verder is geraakt dan “onder constructie”. Deze drie prijzen zijn dus vooral aanmoedigingsprijzen.

Piet Buyse - Dirk Abbeloos - Barbara Pas: Bloggende poltici?

Ook Jempi, ofte Jean-Pierre Verhofstadt, valt in de prijzen. Wie van Dendermonde houdt en af en toe eens graag in het verleden van de stad duikt, komt bij Jempi aan zijn trekken. Om dezelfde reden krijgt ook VerWa een Premio Brillante Weblog Award van de redactie.

Als zesde blog, wenst de redactie de broers Stijn en Stefaan Veldeman te belonen. Het is altijd leuk om over de sportieve prestaties van stadsgenoten te lezen. Dat het hier bovendien gaat om een heuse Dendermondse triatlontweeling maakt het er alleen maar specialer op.

De laatste van de zeven prijzen die we mogen uitdelen, gaat naar -zo vermoedt de redactie in elk geval- de meest gelezen en actiefste Dendermondse blogger: Bart Van Belle. Ken je hem niet van En nu even ernstig, een van de blogs van De Standaard, dan misschien wel van de dEUS-blog Pocket Revolution, de dEUS Podcast of de muziekblog Youth Sentiment.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie