Karmeliet is beste bier ter wereld

KarmelietDendermonde/Buggenhout – Tripel Karmeliet is uitgeroepen tot het beste bier te wereld. Het bier mag dan wel gebrouwen worden door brouwerij Bosteels in Buggenhout, in oorsprong is het een Dendermonds abdijbier. Immers, het recept, dat dateert uit 1679, zou afkomstig zijn uit het Dendermondse Karmelietenklooster.

Tripel Karmeliet werd door een internationaal panel verkzen in de categorie van de hoge gistingsbieren. De organisatie van de wedstrijd is in handen van het Britse magazine Beers of the World.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

2 reacties

  1. Tijdens een stadswandeling 12 december in Gent hebben we in het Vleeshuis van uw tripel Karmeliet het beste bier ter wereld mogen proeven en het was of er een engeltje over je tong pieste …echt een waar genot, zelfs voor een niet bierdrinkster. Dank U

Geef een reactie