Boekbaby’s in de Dendermondse bibliotheken

Dendermonde – Omdat kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen veel nieuwe woorden leren, is de Dendermondse bibliotheek mee in het project Boekbaby’s gestapt. Daarmee wil de bibliotheek ouders en hun kleine kinderen samen laten genieten van boeken.

Vanaf deze maand krijgt iedere baby die zes maanden wordt, een Boekbaby’s geschenk op het consultatiebureau van Kind & Gezin. De bibliotheek zorgt voor de pakjes, en de mensen van Kind & Gezin doen de rest.

Boekbaby’sOok de grotere baby’s worden niet vergeten: kindjes geboren in 2007 of tijdens de eerste twee maanden van dit jaar, krijgen  binnenkort een kaartje in de bus. Daarmee kunnen ze in de plaatselijke bibliotheek een Dribbelboekje met knuffel gaan afhalen.

Voor wie denkt dat deze kinderen te jong zijn om van boeken te genieten, heeft de bibliotheek tips. Zo is samen eenvoudige rijmpjes opzeggen en kinderliedjes zingen heel leuk voor de baby. Hij geniet van klank, ritme, intonatie en van de aandacht die het krijgt. Laat je baby meebewegen, wiegen of klappen, of -als het wat ouder is- zingen. Meer tips nog op de Boekbaby’s-site. Voor je het weet zit hij of zij in een van de vele bibliotheken die onze stad rijk is.

Boekbaby’s is een project van Stichting Lezen en het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB) i.s.m. Kind & Gezin. Cera sponsort het project in 2008 en 2009.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een reactie