“N41 tussen Oudegem en Lebbeke in 2013 in gebruik”

Dendermonde – Schepen Bart Van Malderen maakte gisteren de timing bekend van de doortrekking van de N41 tussen Oudegem en Lebbeke. Hij kreeg de informatie van minister van openbare werken Hilde Crevits.

Het milieueffectenrapport en het provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) moeten volgend jaar klaar zijn. In het voorjaar van 2010 wil men effectief met de werken starten. Het gedeelte tussen Oudegem en Lebbeke zou dan in 2013 in gebruik kunnen genomen worden. “Deze werken zijn van groot belang voor de levenskwaliteit van meer dan 10000 mensen in Dendermonde, Aalst en Lebbeke. Dit is de eerste maal dat we een zo duidelijke timing van de minister krijgen, we zullen er dan ook nauw op toezien dat deze timing aangehouden blijft”, aldus Bart Van Malderen.

“De minister onderschrijft onze visie op het belang van de verbinding Aalst – Dendermonde voor de ontsluiting van de Denderstreek en de relatie tussen de Denderstreek en het Waasland en zelfs Antwerpen. Minister Crevits motiveert de noodzaak tot een verdere uitbouw van die verbinding vanuit de zorg om een betere leefbaarheid van de woonkernen als vanuit de wens tot een betere ontsluiting van bedrijven en bedrijventerreinen. Eerder hadden ook al meer dan veertig vooraanstaande bedrijven uit Dendermonde een oproep gericht over een verdere realisatie van de N41”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie