Zoeken

“Het schooljaar rond met een lach op je mond”

Appels – De toekomst van de Gemeenteschool in Appels was vorig schooljaar lang onzeker. In eerste instantie was er sprake van een fusie met de Vrije Basisschool. Daarna gingen er plannen op om een Freinetschool te starten. De Gemeenteschool werd slachtoffer van een politiek spelletje dat in de meerderheid werd gespeeld. Dit bleef niet zonder gevolgen. Ervaren leerkrachten kozen voor werkzekerheid en verlieten de school. Ook enkele ouders haalden hun kinderen weg uit de school zonder toekomst. De school telt amper 36 leerlingen, tegenover 65 vorig jaar. Er is ook geen eerste en tweede leerjaar meer. Ondanks alle tegenslagen ging de school op 1 september weer van start onder het motto: “Het schooljaar rond met een lach op je mond.”


Het schooljaar rond met een lach op je mond.

Een verjongd leerkrachtenteam moet een frisse wind door de school doen waaien en moet er voor zorgen dat het inschrijvingsaantal naar volgend schooljaar weer oploopt. De leerkrachten beseffen dat dit geen gemakkelijke opdracht wordt. “Dit is nochtans een prachtige school”, vertelt Sarah Michiels, leerkracht in het 4e leerjaar. “Er is veel ruimte, spelgelegenheid en een groot grasplein”. De komst van de vier nieuwe jonge leerkrachten heeft ook een nieuwe aanpak gebracht in de school. “We werken veel meer klasoverschrijdend”, gaat juf Sarah verder. “Het klein aantal leerlingen zorgt ervoor dat we één grote familie vormen.” De school werkt een héél jaar rond hetzelfde thema: ‘Het schooljaar rond met een lach op je mond’. “Ons jaarthema moet er voor zorgen dat elk kind zich hier gelukkig voelt”, vertelt juf Sarah. “Regelmatig zullen we activiteiten doen rond dit thema. We besteden veel aandacht aan het goed gevoel van elke leerling”, luidt het.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie