Zoeken

De Schakel wordt voor één dag een heksenschool

gemeenteschoolbaasrode.jpg

Baasrode – Op zondag 5 oktober vindt de nationale leerkrachtendag plaats. “Omdat dit in een weekend valt, verplaatst onze school deze dag naar vrijdag 3 oktober”, vertelt Nikie Van Der Straeten, leerkracht en woordvoerder van de gemeentelijke basisschool De Schakel in Baasrode.

Het doel van de nationale leerkrachtendag is het herwaarderen en respecteren van het beroep van leerkracht. Nikie Van Der Straeten: “In onze huidige maatschappij wordt er zomaar van uitgegaan dat de job van leerkracht maar normaal is. Gelukkig zijn er nog steeds mensen die wel beseffen dat wat leerkrachten met hun kind doen eigenlijk de fundamentele basis is voor hun latere leven in de maatschappij.”

De directie van de Baasroodse gemeenteschool is van mening dat andere mensen het beroep pas kunnen waarderen als leerkrachten onderling ook elkaars taak respecteren. “Zo is het bijvoorbeeld voor een leerkracht van het zesde leerjaar maar normaal dat de leerlingen al goed
kunnen lezen en schrijven, maar misschien wordt soms wel eens vergeten wat collega’s leerkrachten van de lagere jaren hier allemaal moeten voor doen”, aldus Niki Van Der Straeten.

De school vatte daarom het plan op om tijdens de leerkrachtendag de leerkrachten elk uur in een andere klas te laten lesgeven. “Zodanig dat ze gedurende de hele dag moeten werken met leerlingen die ouder of jonger zijn dan diegene waarmee ze dagdagelijks werken. Zo zullen leerkrachten van de lagere school ook activiteiten doen in de kleuterklas en omgekeerd. Om dit alles ook voor de kinderen wat speciaal te maken zal onze school voor één dag omgetoverd worden in ‘De Heksenschool’ en zullen alle leerkrachten en leerlingen dan ook in dit thema verkleed naar school komen”, laat Nikkie Van Der Straeten weten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie