Zoek

Baasrode opent krachtbalseizoen met winst

Baasrode – Voor krachtbalminnend Vlaanderen startte dit weekend de competitie 2008-2009. In tweede nationale bij de heren lijkt het erop dat niets voorspelbaar is. Moeten we dan maar tippen op de dalers uit eerste nationale, Menen en Dudzele, als superfavoriet voor de titel? En wat is er waar van de geruchten die ons bereikten omtrent van de torenhoge ambities van Lissewege en Loppem? Het blijven vraagtekens ook al zijn de voorbereidingstornooien reeds voorbij. Als we de teams overlopen is Baasrode mogelijks zelfs een van de degradatiekandidaten.

’t Botterken Baasrode ontving dit weekend met Halle een team dat al jaren meegaat in tweede nationale. De Brabanders scoorden ook meteen uit hun eerste aanval en trokken nadien de beginfase naar zich toe, weliswaar zonder ook echt uit te lopen (2-3). Halle probeerde de kloof te maken maar de thuisploeg liet niet begaan. Integendeel via een listige rugworp en een paar mooie acties nam Baasrode het commando over. Met een licht 12-10-voordeel bij de rust was alles dus nog mogelijk.

Na een paar scoreloze minuten tijdens de tweede helft slaagde Halle erin om nadien terug tot op 1 punt te naderen (13-12). Baasrode herpakte zich echter weer en op weerstand werd er zelfs een kleine kloof uitgebouwd. Terwijl de tijd op het scorebord wegtikte vertoonde het spelbeeld bij Halle enige ongerustheid. Baasrode controleerde echter feilloos en bij een onoplettendheid van de bezoekers volgde een fatale rugworp waardoor de kloof plots 5 punten werd. Baasrode hield de wedstrijd in eigen handen en maakte de klus in eigen huis keurig af.

Baasrode – Halle: eindstand 22-16

En ook de Baasroodse dames (2e nationale) waren aan het feest dit weekend want zij ontvingen zaterdagavond KBK Ichtegem en ook daar werden de 4 punten in eigen huis gehouden. Het werd er 21-15. (jf)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie