Baasrode wint van Ichtegem

Baasrode – Na de thuiszege tegen Halle maakte krachtbalclub ’t Botterken dit weekend de verplaatsing naar Ichtegem. Door de afwezigheid van Geert Emanuel startte Patrick Windey in de basis. Kevin Grieve, Rudy Huyck en Timo Florkin vervolledigden het Baasroodse viertal.

Met de twee nederlagen van vorig seizoen tegen dit Ichtegem in het achterhoofd en het missen van aanvallende werpkracht door de afwezigheid van Geert Emanuel, werd er toch wel met een onzeker gevoel richting West-Vlaanderen afgereisd.

Maar tijdens de beginfase was het wonderwel Baasrode dat met licht overwicht de wedstrijd in handen nam. Baasrode leidde de dans maar zag de thuisploeg later tot 6-6 terugkeren. Beide teams hielden elkaar tot 9-9 in evenwicht. Een late rugworp van Ichtegem werd op slag van rust nog onschadelijk gemaakt zodat na de pauze alles te herdoen viel.

Ook na de rust startte het bezoekende Baasrode sterk en nam het weer het heft in handen. Ichtegem klampte aan tot 10-11 maar zag dan de kloof steeds groter worden. Baasrode controleerde feilloos en via een sterke defensie werd Ichtegem gedwongen om de laatste worp steeds van erg ver te nemen. ’t Botterken won uiteindelijk met 13-20 en haalt nu een mooie 8 op 8 in de rangschikking.

Volgende week zaterdag trekt Baasrode richting Dudzele dat vorig seizoen nog in eerste nationale te bewonderen was. (jf)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een reactie