Zoek

Rugby voor het goede doel

Sint-Gillis – Op vrijdag 17 oktober 2008 speelt vzw Agoriad een oefenwedstrijd tegen Rugbyclub Dendermonde. De opbrengsten van de wedstrijd komen integraal ten goede van straatkinderen in Colombia.

ole2.jpgOp het programma uiteraard een rugbywedstrijd -ideaal om kennis te maken met deze sport- maar ook Zuid-Amerikaanse ritmes. Zo voeren  Jhon Peña en Jamille Paez, met hun traditionele dansen en salsa-initiatie,  u mee naar het zonnige Colombia.

Niet alleen muzikaal en sportief, maar ook culinair valt er die avond te genieten. Wat te denken van een Colombiaanse maaltijdsoep, Agiaco en heerlijke empanadas? Al dat lekkers kan je uiteraard op passende wijze doorspoelen met een lekkere mojito of een frisse caiperinha. Een mooi alternatief voor een Belgische herfstavond…

VZW Agoriad zet zich in voor de toekomst van de Colombiaanse straatkinderen, kinderen die amper een thuis hebben gekend en proberen te overleven in de donkere straten en riolen van Bogota en andere steden. De VZW werd opgericht door Myriam Maldonado en Peter Camfield uit Bornem. Myriam is in Bogota, de hoofdstad van Colombia, geboren en studeerde er pedagogie. Sinds 1978 woont ze in België. Door haar afkomst en haar studies kent ze de problematiek van de Colombiaanse straatkinderen zeer goed.

Inkom voor dit unieke evenement bedraagt € 4,00. De wedstrijd start om 20.00 en wordt gespeeld aan de sporthal in Sint-Gillis (Van Langenhovestraat).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie