Heather en Neeka solo in Belgica

Dendermonde – De Australische singer-songwriter Heather Frahn en de Belgische zangeres Neeka treden op donderdag 9 oktober op in cultuurcentrum Belgica. Heather Frahn won in 2004 de ‘Most Outstanding Female Vocalist Award’. Heather put inspiratie uit blues, folk, roots maar creëerde vooral haar eigen geluid dat ze omschrijft als ‘vocaal gedreven akoestische groove’. Heather treedt op met een unieke combinatie instrumenten: Ierse Bouzouki, stomp box en voetpercussie.

Neeka is een singer-songwriter met internationale klasse die doorbrak in 1999 met haar titelloze debuut: vergelijkingen met niemand minder dan Patti Smith, Joni Mitchell, Suzanne Vega of zelfs Jeff Buckley waren haar deel. Het breekbare ‘Don’t Hold Me Back’ bracht ze samen met Stef Kamil Karlens maar Neeka is nog zoveel meer. Op haar laatste cd ‘Women Wonderland’ musiceert ze met orgels, klavecimbels, virginalen,…. Deze keer komt ze met enkel een gitaar en een piano.

www.heatherfrahn.com
www.neekamusic.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een reactie