Muzikale reis naar het oosten

Appels – Op zaterdag 11 oktober geven La Caccia en Melike een concert in de Sint-Apolloniakerk in Appels. Het wordt een avontuurlijk muzikale reis naar het oosten, met als centrale figuur de Spaanse dichter-componist Juan del Encina (ca. 1500).

Een concert met een rijk en verscheiden klankenpalet: Encina’s Spaanse roots worden beïnvloed door de Moorse en Joodse cultuur. Bovendien klinken ook invloeden uit de Franse, Italiaanse, Ottomaanse en Perzische muziek door. Een amalgaam dus van diverse locale tradities en stijlen versmolten tot een meeslepend repertoire, gebracht door echte rasmuzikanten.

La Caccia, het oude-muziek-ensemble van blokfluitist Patrick Denecker, werkt samen met het Turks-Iraans duo Melike Tarhan en Osama Abdulrasol, die reeds eerder te gast waren in cultuurcentrum Belgica. Ook Liam Fennelly (Zefiro Torna) en de uit Dendermonde afkomstige luitist Philippe Malfeyt werken mee aan dit unieke concert.

Meer informatie: www.melike.be en www.myspace.com/melikem

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie