Zoek

Een poel vol kikkers in de tuin…

Dendermonde – Poelen zijn vaak een schatkamer van bijzondere dieren en planten. Spijtig genoeg zijn er steeds minder en minder in onze streek. Daarom legt het Regionaal Landschap Schelde-Durme, die de gemeenten Berlare, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lokeren, Waasmunster, Wetteren, Wichelen en Zele beslaat, er gratis eentje aan bij jou in de tuin of op je erf.

Vroeger waren er veel poelen waar vee geweid werd, maar er werden er ook gegraven om andere redenen: om ze te gebruiken als wasplaats of als blusvijver, of om het vlas te roten. Een door de mens aangelegde poel zal in geen tijd bevolkt worden door kikkers, padden en salamanders, en begroeid door water- en oeverplanten. Het Regionaal Landschap wil de landschapswaarde en de typische dieren en de planten van de poelen in ere herstellen, en zoekt daarom plaatsen waar ze een poel kan aanleggen.

Heb je ergens een lap grond dat vochtig genoeg is om er een poel aan te leggen? Of heeft jouw poel dringend onderhoudswerken nodig? Het Regionaal Landschap richt een ecologische poel in op jouw weiland of in jouw tuin, en zorgt ook voor een stedenbouwkundige vergunning en de nodige werken.

Een poel aanvragen kan telefonisch op 09 267 84 62 of via e-mail op info@rlsd.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie