Zoeken

100 jaar Wereldoorlog I ook in Dendermonde herdenken

Dendermonde – Deze week riep Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) al op om nu al werk te beginnen maken van de 100-jarige herdenking van de 1ste wereldoorlog, dat binnen tien jaar zal plaatsvinden. Vlaams Parlementslid en Dendermonds schepen Bart Van Malderen (sp.a) pleitte in het Vlaams Parlement om de voorbereiding van 100 jaar oorlog nu al te starten en de herdenking niet te beperken tot de zogenaamde frontlinie. Ook andere zwaar getroffen steden zoals Dendermonde, Aarschot of Leuven moeten betrokken worden. Van Malderen wil hier voor Dendermonde een toeristische meerwaarde uithalen.“Iedere oorlog zorgt voor onmenselijk leed. Dendermonde werd zwaar getroffen tijdens Wereldoorlog I. We moeten nu al starten om dit ook passend te herdenken. Het kan Dendermonde op de internationale kaart plaatsen en ons 100 jaar later een toeristische opbrengst opleveren. Ook de minister-president was overtuigd van mijn suggestie”, aldus Bart Van Malderen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie