Search

Burgemeester kookt voor honderdtal Dendermondenaren

Dendermonde – Ter gelegenheid van de ‘Week van de Smaak’ heeft burgemeester Piet Buyse zaterdagnamiddag in het Begijnhof bewezen dat hij een echte keuken-Piet is. De burgemeester demonstreerde doorlopend aan meer dan honderd aanwezigen hoe je ‘Tarte Tatin’ maakt, een Franse lekkernij die toevallig ontstond in het klein hotelletje ‘Tatin’ in de Loirestreek. Na de demonstratie en deskundige uitleg kon je ook genieten van een lekker stukje van dit ‘omgekeerd’ baksel. De taarten werden op voorhand gemaakt door de burgemeester en enkele leerlingen van het ‘Centrum Leren en Werken’.

“Dit jaar staat het thema van de ‘Week van de Smaak’ in het teken van Frankrijk”, vertelt burgemeester Buyse. “Onze provincie koos de Loirestreek uit en dit kwam onze Stad nog goed uit, want geschiedkundig heeft Dendermonde een nauwe band met de Loirestreek. Vele ‘Heren van Dendermonde’ vestigden zich daar”, geeft de burgemeester – en geschiedenisleraar – nog mee.

Voor de actie ‘de Burgemeester kookt’ riep Piet Buyse de hulp in van de leerlingen van het Centrum Leren en Werken uit de Bogaerdstraat. “Deze school biedt jongeren de kans om drie dagen per week les te volgen en twee dagen per week te gaan werken bij een werkgever die hiervoor een samenwerkingsovereenkomst met de school heeft”, legt Burgemeester Buyse uit. “Op deze manier kunnen jongeren vanaf 16 jaar, die soms schoolmoe zijn, toch gemotiveerd worden om een praktijkgerichte opleiding te volgen. Ik steun deze combinatie van leren en werken dan ook volop. In onze maatschappij is dit een noodzakelijke aanvulling op het klassieke onderwijsaanbod.” De samenwerking met deze jongeren was duidelijk geslaagd. Dit konden de vele aanwezigen ook proeven. “Ik kijk met plezier terug op de aangename samenwerking en wens de jongeren nog het allerbeste toe in hun verdere opleiding”, geeft de burgemeester nog smaakvol mee.

Wie het recept wil bemachtigen kan terecht bij de vele aanwezigen of moet de burgemeester zeker maar eens aanspreken!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie