Gladys Cleys, CAW Regio Dendermonde

“Met een goed gemoed”

gladyscleys_kl.jpgDendermonde – Gladys Cleys is al bijna 20 jaar actief bij CAW Dendermonde, het vroegere Dak-Teledienst. “Je moet discreet zijn”, zegt ze, “horen, zien en zwijgen.” Behalve als Editie over de vloer komt, dan vertelt ze honderduit, met hart en ziel.

“In 1989 ben ik begonnen. Ik las in het Dak-krantje bij mijn zuster dat ze vrijwilligers zochten. Ik heb toen mijn stoute schoenen aangetrokken.” Eerst deed Gladys een halve dag administratief werk per week in het mannenopvanghuis ’t Dak in Sint-Gillis. Al snel deed ze veel meer dan dat. “Ik ging boodschappen doen, met de jongens naar het ziekenhuis als dat nodig was, zorgde voor vervoer…” Op den duur bleef ze ook overnachten. “De jongens konden ’s nachts op mij beroep doen, en als er iemand zich kwam aanmelden, gaf ik die dan een bed”, herinnert ze zich.

“Er is mij veel gevraagd of ik niet benauwd was. Neen, ik ben nooit ongemakkelijk geweest.” In tegendeel, ze kijkt duidelijk met veel plezier terug op de lange kaartavonden met haar ‘jongens’. Nachtelijke permanentie is er niet meer in ’t Dak, dus doet Gladys ‘maar’ een halve dag administratie per week. Sinds de oprichting in 1995 is Gladys ook een van de vrijwilligers in het hergebruikerscentrum De Winckel.

Plezier én voldoening
“Ik doe het zo graag”, zegt ze. “Ik was met vervroegd pensioen en kan niet thuis zitten. Ik ga altijd met een goed gemoed naar daar.” En ja, ze vindt dat anderen gerust haar voorbeeld mogen volgen. “Ik denk dat er mensen zijn die genoeg vrije tijd hebben om 3 à 4 uur per week vrij te maken voor vrijwilligerswerk. ’t Is bovendien plezierig én je hebt er veel voldoening van.” (tv)

Wie geïnteresseerd is om ook vrijwilliger te zijn voor CAW Regio Dendermonde kan bellen naar 052 25 99 52.

Ken je ook een vrijwilliger die eens in de aandacht mag komen? Mail naar vrijwilliger@editie.net

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie