Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Ik zie humor in alles

Dendermonde – Joris Velleman gaf in september in Berlare zijn eerste grote comedyshow. Joris is een echte Dendermondenaar en comedy is zijn grootste hobby. Zijn hobby leverde hem al enkele grote prijzen op en hij staat nu op de rand van de doorbraak.

Joris, hoe gaat het met je?
Joris Velleman: “Goed, ik sta voor een grote reeks optredens in Nederland, dankzij mijn prijzenwinst op CabareteSKE, het grootste cabaretfestival van de Zuidelijke Nederlanden. Het moment breekt echter ook aan om eens uit te zoeken wat de volgende stap zal zijn in mijn prille carrière. Misschien als eerste een boekingskantoor zoeken.”
Wat doe je in het dagelijkse leven buiten comedy? Heb je andere hobby’s?
Joris Velleman: “Ik ben van opleiding ruimtelijk planner en gebruik deze kennis in mijn job bij Steunpunt Jeugd. Daarnaast is comedy mijn grootste hobby. Ik ben ook bezig met fotografie en ben ik actief bij Volkskunstgroep Reynout.”
Hoe kwam je in de comedywereld terecht?
Joris Velleman: “Ik werd lid van de werkgroep Comedy van Jeugdhuis Zenith. Ze hadden daar iemand nodig die wat van comedy wist en die wist wie de moeite was om te programmeren in een jeugdhuis. Ik ging vroeger veel naar comedy kijken, dus ik was de geschikte kandidaat. Nadien kwam het idee om zelf iemand uit de werkgroep een comedy programmatje te laten opvoeren. Zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Wat mogen we in je comedyshow verwachten?
Joris Velleman: “Melk en koekjes voor iedereen (lacht) en doe ook nog wat confituur. Neen, grapje. Ik speel een personage, eigenlijk een beetje een psychopaat, die in een milieu opgegroeid is waarin veel over hem verteld wordt. Hij kan daar niet mee om en wil het tegendeel tonen. Toch botst hij iedere keer weer op zichzelf als het zelf niet lukt. Het is geen pure stand-up. Het is meer een spelen. Ik doe dit ook liever, in een rol zitten.”

Wat zijn je toekomstplannen? Wat zou je echt nog graag doen in je leven?
Joris Velleman: “Samenwonen, trouwen, twee kindjes krijgen, een hond en twee katten. Ik wil mijn kindjes ook Hans en Grietje noemen, al hoop ik dan voor hen dat het een jongen en een meisje zijn (lacht). Voor de rest heb ik wel de ambitie om van comedy ooit mijn beroep te maken, maar ik weet niet of ik daar nu al klaar voor ben. Ik zal echter geen ‘nee’ zeggen tegen kansen die mij geboden worden. Eerst en vooral zal ik misschien een boekingskantoor zoeken, dat kan misschien al iets betekenen.” (wr)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie