Zoek

Oppositie over Speelplaneet

Dendermonde – Ook tijdens de gemeenteraad deze week was De Speelplaneet een gespreksonderwerp. Zowel Stefaan Van Gucht (Vlaams Belang) als Petra D’hollander(Open-VLD) zetten het punt op de agenda.

Beide oppositieleden hekelden dat er nog steeds geen oplossing was, en verwezen naar de brief die de monitoren naar de stad stuurden. Petra D’hollander verwoorde het zo: “In 2004 werd uiteindelijk door de Stad een terrein aangekocht. Volgens de schepen blijkt dit niet zo’n goede oplossing te zijn geweest, want achteraf bleek dat het terrein te drassig was en dat er geen vaste constructies mogen worden opgericht. Op onze vraag wat er dan met het terrein in de Galeidestraat zou gebeuren, kregen we geen duidelijk antwoord.Het enige wat de Schepen hierop antwoordt is : er worden meerdere pistes onderzocht! Alsof er nog niet genoeg onderzocht is! Hoe meer onderzoeken en enquetes er uitgevoerd worden, hoe minder er op het terrein gerealiseerd wordt!”

Ook burgemeester Piet Buyse nam het woord, en liet duidelijk verstaan niet opgezet te zijn met de termijn die de monitoren van De Speelplaneet de stad opleggen. Dat zij de stad een ultimatum – 9 januari – geven, is volgens de burgemeester geen manier van werken.

Het antwoord van Marius Meremans, schepen bevoegd voor jeugd, las je hier al

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie