Zoek

Het Laar haalt derde MOS logo binnen

Dendermonde – Het Laar, de school voor Buitengewoon Lager onderwijs,haalt voor het derde jaar op rij het MOS logo binnen. MOS staat voor ‘Milieu op School’.

“ Telkens moet de school een thema kiezen waarrond gedurende een schooljaar (of langer) met allerlei activiteiten moet gewerkt worden door de ganse school”, vertelt directeur Raf Lambrechts. “Het eerste jaar werkte Het Laar rond afval sorteren waar een mini-containerpark aan overblijft. Het tweede schooljaar werd rond water gewerkt en vorig schooljaar rond natuur. Dit project haalde zijn hoogtepunt bij de opstart van een heuse schooltuin bij de gekende volkstuintjes. De opbrengst was zo goed dat de school beslist heeft om dit schooljaar met de hulp van enkele mama’s en papa’s elke maand één dag soep te koken voor alle leerlingen.”

De provinciale jury schreef bijzonder lovende woorden aan de leerlingen en leerkrachten van Het Laar: “MOS leeft echt op deze school. De weg die deze school op enkele jaren tijd afgelegd heeft is echt enorm. (…) De school zoekt steeds verder naar nieuwe uitdagingen en verliest daarbij de voorgaande MOS-thema’s niet uit het oog.”

“Om ervoor te zorgen dat deze mooie initiatieven niet verwateren gaat onze school de komende jaren voor de ‘groene vlag’. Dit wordt de volgende uitdaging”, aldus Raf Lambrechts.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie