Stad leert ecologisch rijden

Dendermonde – Omdat het stadsbestuur het voorbeeld hoort te geven, gaat Annelies De Neef, de pas aangeworven duurzaamheidsambtenaar, zich in eerste instantie toeleggen om de stadsdiensten zelf minder belastend te maken voor natuur en milieu. Een van de eerste initiatieven van de nieuwe ambtenaar is een workshop ecodriving. “Tijdens deze workshop wordt het stadspersoneel een milieuvriendelijk rijgedrag aangeleerd. Door een milieuvriendelijke rijstijl verhoogt immers de verkeersveiligheid, vermindert de impact op het milieu en spaart men heel wat kosten”, klinkt het in een mededeling.

Het is de gespecialiseerde vzw Ecolife die de tweeëneenhalf uur durende workshop zal organiseren. Het uitgangspunt bij ecodriving – of ecologisch rijden – is defensief en anticiperend rijden. Door enkele eenvoudige principes toe te passen, kan een eco-chauffeur tot 5 % minder CO2 uitstoten in de stad en maar liefst 25 % buiten de stad.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie