Zoek

Stad leert ecologisch rijden

Dendermonde – Omdat het stadsbestuur het voorbeeld hoort te geven, gaat Annelies De Neef, de pas aangeworven duurzaamheidsambtenaar, zich in eerste instantie toeleggen om de stadsdiensten zelf minder belastend te maken voor natuur en milieu. Een van de eerste initiatieven van de nieuwe ambtenaar is een workshop ecodriving. “Tijdens deze workshop wordt het stadspersoneel een milieuvriendelijk rijgedrag aangeleerd. Door een milieuvriendelijke rijstijl verhoogt immers de verkeersveiligheid, vermindert de impact op het milieu en spaart men heel wat kosten”, klinkt het in een mededeling.

Het is de gespecialiseerde vzw Ecolife die de twee├źneenhalf uur durende workshop zal organiseren. Het uitgangspunt bij ecodriving – of ecologisch rijden – is defensief en anticiperend rijden. Door enkele eenvoudige principes toe te passen, kan een eco-chauffeur tot 5 % minder CO2 uitstoten in de stad en maar liefst 25 % buiten de stad.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie