Zoek

Wintertoestand op de weg veroorzaakt kettingbotsing

Dendermonde/Grembergen – Op de Scheldebrug, die Grembergen met Dendermonde verbindt, gebeurde woensdagmorgen in volle ochtendspits een kettingbotsing tussen enkele voertuigen. De oorzaak van het ongeval was te wijten aan het gladde wegdek. Blijkbaar lieten de strooidiensten van de Stad zich verrassen door het reeds op voorhand aangekondigde ijzelende wegdek, waardoor verkeer op bruggen, dorpswegen en fietspaden levensgevaarlijk werd.

Het is niet de eerste keer dat de vroege werker of scholieren in Dendermonde af te rekenen krijgen met gladde wegen. Ook de redactie stelde woensdagmorgen vast dat het traject tussen Appels en Dendermonde Station er levensgevaarlijk bij lag voor fietsers. Fietspaden en wegen in dorpskernen worden meestal vergeten door de strooidiensten. Op de vernieuwde voetgangers- en fietserbrug aan het Sas waagden voorbijgangers zich anstig op de brug, het nemen van de op- en afrijstroken was een hachelijke onderneming. Enkelen verloren er zelfs hun evenwicht. Ook voorbijgangers op de Begijnhoflaan stelde een spekglad wegdek en fietspad vast. Editie vroeg het stadsbestuur alvast om meer uitleg.

Vindt u dat de Stad verantwoordelijk is voor het ijs-vrij maken van hun wegen en fietspaden?

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 Responses

  1. inderdaad, de fietspaden worden meestal zelfs helemaal ‘vergeten’. Als fietser is een val tegen 15 per uur meestal wel pijnlijker dan een aanrijding bij het aanschuiven voor de lichten aan de brug voor autobestuurders.
    Zelf ben ik enkele jaren geleden ook betrokken geweest bij een val op de Ooiebrug en toen heeft de politie zelfs 2 maal moeten oproepen om te strooien. (zelf hadden ze bijna een hulpverlenende chauffeur geramd toen ze weggleden met hun wagen)

  2. Heb onlangs ook de wintertoestand kunnen ondervinden toen ik ’s morgens vroeg naar mijn werk reed. Toen ik een bocht wou nemen op de rotonde in Appels (handwijzer) lag ik meteen onderuit. Gelukkig zonder al te veel erg, niets aan de fiets kapot en had ook geen blauwe plekken ofzo… Maar het was wel ferm verschieten. Ik wist dat het wegdek heel glad lag dus ik reed al uiterst voorzichtig. Maar je moet nu eenmaal een scherpe bocht nemen om de straten te kruisen via de rotonde en scherpe bochten in combinatie met een ijspiste… geen goed idee.

    En ook wie de niet de hoofdbaan moet nemen met de auto moet heel voorzichtig zijn, want de kleinere straten liggen er ook ferm bij omdat er daar meestal pas veel later wordt gestrooid. Heb zelfs al gehad dat er op alles een ijslaag ligt, inclusief het voetpad ed. Je kon zo naar je bestemming schaatsen…

Geef een reactie