Zoek

Jean-Michel De Potter verlaat vergadering gemeenteraad

jeanmicheldepotter.jpg

Dendermonde – De aanstelling van gemeenteraadslid Carine Verhelst (sp.a) verliep gisteren tijdens de maandelijkse vergadering van de gemeenteraad niet geheel vlekkeloos. Jean-Michel De Potter (sp.a) verliet na zijn tussenkomst boos de vergadering. Ook het Vlaams Belang stapte boos op.

“Nee, ik neem geen ontslag uit de gemeenteraad”, reageert Jean-Michel De Potter aan de telefoon. In een korte reactie meteen nadat hij de vergadering verliet, wijst hij ook op het hoge loon van zijn partijgenoot die nu bovendien ook nog de verloning van haar schepenambt ontvangt. Jean-Michel De Potter blijkt vooral heel teleurgesteld te zijn en zegt “de laatste echte socialist” te zijn in Dendermonde. Jean-Michel De Potter haalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezing 1.126 voorkeurstemmen.

In een eerste reactie die nog tijdens de gemeenteraad werd rondgedeeld,  betreurt schepen Bart Van Malderen “dat Jean-Michel De Potter na meer dan twee jaar zich niet kan neerleggen bij een correcte democratische partijbeslissing.” Van in het begin lag het scenario waarbij Carine Verhelst Pierre Caudron zou opvolgen immers vast. Verder noemt Van Malderen het optreden een “lafhartige uitval waarbij [De Potter] zich naadloos aansloot bij het Vlaams Belang.”

Ook Vlaams Belang verlaat vergadering

Ook het Vlaams Belang heeft de vergadering verlaten. Ze deden dat omdat een stemming die ze eisten over Carine Verhelst niet werd toegestaan. Dat Verhelst naast directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij Volkswelzijn nu ook schepen wordt, noemt het Vlaams Belang “deontologisch totaal onverantwoord. Zoiets werkt belangenvermenging in de hand.”

De partij verwijst naar de statuten van de woonmaatschappij – waarvan de stad overigens meerderheidsaandeelhouder is. Die statuten stellen dat de Raad van Bestuur “zijn toestemming voor het uitoefenen van een bijkomende onderzoeksactiviteit” moet verlenen, en “nagaat of die bijkomende beroepsactiviteit verenigbaar is met de plichten, de waardigheid en de onafhankelijkheid van de directeur en of er geen tegenstrijdigheid van belangen of belangenvermenging kunnen ontstaan.”

“De burgemeester liet zich niet van zijn moedigste zijde zien. Uit angst voor eigen rangen (de aanstelling van de nieuwe schepen kon binnen CD&V op geen bijval rekenen) weigerde onze burgervader, tot driemaal toe, een democratische stemming. Gelet op deze wansmakelijke gang van zaken, zagen wij ons genoodzaakt om de zitting te verlaten, net zoals het enige moedige sp.a-raadslid, JM De Potter”, aldus een mededeling van de voltallige VB-fractie.

Bart Van Malderen reageert ook op de aantijging van de onverenigbaarheid van de twee functies van Carine Verhelst. In verband met de statuten argumenteert de schepen dat de Raad van Bestuur van Volkswelzijn pas na de eedaflegging van Carine Verhelst een afwijking op de  staturen kan goedkeuren. “Voor vandaag [woensdag 17/12] was dit zonder voorwerp.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Ik geef Mr. De Potter 100% gelijk, hij kent het reilen en zeilen binnen volkswelzijn! Daar is geweten hoe Mevr. Verhelst met de scepter zwaait!!! Ze heeft totaal geen binding met de mensen die een sociale woning huren. Het enige dat haar interesseert is dat ze er op het eind van de maand staan! Ze weten dat ze onfeilbaar zijn, daarom ook dat ze zich niets moeten aantrekken van Jan met de pet. Ze vergeet echter wel één ding en dat is dat boontje om zijn loontje komt.

Geef een reactie