Zoek

KAVD geeft jeugdspelertjes training op maat

Dendermonde – Kris Collaert, de hoofdtrainer van KAV Dendermonde en tevens verantwoordelijk voor de jeugdwerking van de club, introduceerde in het begin van het seizoen een nieuwe methode om de allerjongste spelertjes te trainen. “We hebben onze trainingsmethodiek aangepast”, vertelt Kris Collaert.

“We hebben onze duiveltjes, de jongste spelertjes, een test laten afleggen en hen op basis van de resultaten onderverdeeld in drie niveaus. Op die manier kunnen we per niveau een heel doelgericht, specifiek trainingsprogramma aanbieden waarbij uiteraard het spelplezier centraal staat. De ene groep leren we de basistechnieken aan, terwijl we met de andere groepen al een stapje verder kunnen gaan. Hetzelfde concept wordt ook in voetbalscholen gehanteerd. We hebben daarnaast ook beslist om geen vaste trainers per groep aan te duiden. Ook op die manier bieden we onze spelertjes een bredere kijk op het voetbal.” Kris Collaert geeft toe dat het in het begin wennen was, maar dat de nieuwe aanpak echt werkt. “We hebben ook speciaal een informatiemoment voor de ouders georganiseerd omdat we wilden dat dit zou slagen”, aldus Kris Collaert. “We zijn op dit ogenblik de enige club in de regio die op deze manier zijn jongste spelertjes traint. De meeste clubs zijn heel resultaat- en prestatiegericht. Wij vinden dat het kinderen ook het spelplezier moeten ervaren”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie