Zoeken

College heeft een nieuwe muziekklas

muziekklas_5.jpg

Dendermonde – De kerstvakantie is voorbij en de Dendermondse scholieren starten aan hun tweede semester. In het Heilige Maagdcollege kunnen de leerlingen weer van hartelust muziek gaan maken in de nieuwe muziekklas. De school bouwde een vroegere slaapzaal van het internaat om tot een muzieklokaal met alles erop en eraan. Wie in de klas een kijkje gaat nemen, raakt echt onder de indruk. Echt alles is aanwezig: een drumstel, elektrische gitaar, basgitaar, versterkers, digitale piano, zanginstallatie,… Directeur Hans Vanhulle is alvast héél fier over deze realistatie.

muziekklas_6.jpg De eigen technische ploeg stond garant voor de uitvoering van een plan dat ik samen met onze preventieadviseur uittekende”, vertelt directeur Hans Vanhulle. “Er is een gedeelte leslokaal en daarnaast een ‘muziektheater’ met publiekstribune en podium.” Het is duidelijk dat er fors werd geïnvesteerd in het instrumentarium. Leerlingen beschikken over een echte repetitieruimte.”De reden voor deze investering is eerst en vooral het gewijzigde leerplan voor de eerste graad” licht directeur Vanhulle verder toe.”Centraal staat het ervaringsgericht leren, zowel in het herkennen als in het zelf uitdrukken van eigen en algemene gevoelens”.

Het is echter duidelijk dat het lokaal niet enkel voor muzieklessen gebruikt wordt. “Ook de repetities voor onze musicalproductie ‘Fame’ gaan hier door en tijdens de middag kunnen de leerlingen het permanent gebruiken als open repetitieruimte”, besluit een fiere directeur.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie