Zoek

Geen vertraging door bijkomend archeologisch onderzoek

archeologischonderzoekhoogveld2.jpg

Dendermonde – Het bijkomende archeologische onderzoek op het Hoogveld zal niet voor vertraging zorgen van de geplande wegenwerkzaamheden op het nieuwe bedrijventerrein dat de intercommunale DDS in gebruik wil nemen.

Archeologisch vooronderzoek op de geplande uitbreiding van het Hoogveld bracht aan het licht dat op de site sporen uit de Brons- en IJzertijd aanwezig zijn. De Raad van Bestuur van de intercommunale DDS besliste daarom op donderdag 15 januari om bijkomende opgravingen te laten uitvoeren in een aantal sectoren op de site.

2 archeologen zullen tijdens 120 werkdagen de nodige opgravingen uitvoeren en nadien uitvoerig rapporteren. Omdat men de infrastructuurwerken pas in de eerste helft van dit jaar plant, zorgen deze extra opgravingen niet voor vertraging. DDS werkte in het verleden reeds enkele malen intensief samen met archeologen op bouwwerven van bedrijventerreinen of verkavelingen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie