Fanfare Tirana uit Albanië

Dendermonde – Albanië’s eerst brassband brengt op 31 januari om 20 uur in cultuurcentrum Belgica met verve én een uitzonderlijk frisse en verrassende stijl de oude Albanese muziek, één van Europa’s best bewaarde geheimen.

Albanië heeft geen lange traditie van brassbands zoals de landen in voormalig Joegoslavië dat wel hebben. Fanfare Tirana werd rond 2000 opgericht door een aantel leden van het fanfarekorps van het Albanese leger. Het jonge Fanfare Tirana speelt nummers die overal op de Balkan populair zijn. Het twaalfkoppige ensemble bewijst op haar debuutalbum (Albanian Wedding) dat het zeker niet onder doet voor Fanfare Ciocarlia en Boban Markovic Orkestar. Fans van deze groepen zullen dus zeker aan hun trekken komen. Van Fanfare Tirana wordt gezegd dat ze zelfs de doden doen dansen!

Fanfare Tirana op Myspace

Beluister hier Fanfare Tirana.

Fanfare Tirana in beeld

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=p7chgOD-660]

Meer informatie: www.ccbelgica.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie