Fanfare Tirana uit Albanië

Dendermonde – Albanië’s eerst brassband brengt op 31 januari om 20 uur in cultuurcentrum Belgica met verve én een uitzonderlijk frisse en verrassende stijl de oude Albanese muziek, één van Europa’s best bewaarde geheimen.

Albanië heeft geen lange traditie van brassbands zoals de landen in voormalig Joegoslavië dat wel hebben. Fanfare Tirana werd rond 2000 opgericht door een aantel leden van het fanfarekorps van het Albanese leger. Het jonge Fanfare Tirana speelt nummers die overal op de Balkan populair zijn. Het twaalfkoppige ensemble bewijst op haar debuutalbum (Albanian Wedding) dat het zeker niet onder doet voor Fanfare Ciocarlia en Boban Markovic Orkestar. Fans van deze groepen zullen dus zeker aan hun trekken komen. Van Fanfare Tirana wordt gezegd dat ze zelfs de doden doen dansen!

Fanfare Tirana op Myspace

Beluister hier Fanfare Tirana.

Fanfare Tirana in beeld

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=p7chgOD-660]

Meer informatie: www.ccbelgica.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord