Zoek

Gemeenteraad gaat niet door

Dendermonde – De gemeenteraad van  januari, gepland voor gisteren 21/01, is niet doorgegaan. De reden? Er waren niet genoeg gemeenteraadsleden om geldig te kunnen stemmen.

Bij de meerderheidspartijen waren vier raadsleden afwezig. Twee ervan zijn geveld door ziekte, twee anderen konden niet op de vergadering zijn om professionele redenen. Toen dit duidelijk werd, en na wat rekenen en discussieren, stapten alle aanwezige gemeenteraadsleden van de oppositiepartijen op. Plots waren er maar 17 gemeenteraadsleden meer, en werd het quorum -het minimaal aantal aanwezigen om geldig te kunnen beslissen- niet bereikt. Burgemeester Piet Buyse, die tot dan in de coulissen bleef, deelde rond twintig voor negen mee dat de gemeenteraad niet kon doorgaan.

Volgende week nieuwe poging.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie