“Woonkwaliteit verhogen door renovatiepremies”

Dendermonde – Het stadsbestuur betaalde vorig jaar 57.000 euro aan Dendermondenaars die hun woning renoveerden. In 2008 ontving de huisvestingsdienst zo’n 177 premieaanvragen waarvan er uiteindelijk 161 goedgekeurd worden. De meeste premies gingen naar verbeteringen aan het dak en het buitenschrijnwerk.

Schepen van wonen Bart Van Malderen: “Historisch heeft Dendermonde een slecht woonpatrimonium. Het is dus positief dat Dendermondenaars investeren in hun woning. Ten eerste verhoogt dat het eigen comfort, maar vele verbeteringen maken de woning ook een pak energiezuiniger en milieuvriendelijker zodat de investering zichzelf terug betaalt. Onze premies zijn cumuleerbaar met de Vlaamse renovatiepremie, zo kan iemand die verbouwt op een fikse duw in de rug rekenen. Ook voor de bouwsector is dit een welgekomen stimulans in deze barre economische tijden”.

Aan de renovatiepremie zijn slechts een beperkt aantal voorwaarden verbonden, zo moet het om een woning van 20 jaar of ouder gaan. Ook mag het netto belastbaar inkomen van het gezin van 3 jaar voor de aanvraag niet hoger zijn dan 40.506,57 euro. Per persoon ten laste mag dit bedrag verhoogd worden met 1.000 euro. Tenslotte mag de eigenaar-bewoner geen andere woning in het bezit hebben. Meer informatie kan je vinden op de stadswebsite of bij de dienst Huisvesting.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie