“Woonkwaliteit verhogen door renovatiepremies”

Dendermonde – Het stadsbestuur betaalde vorig jaar 57.000 euro aan Dendermondenaars die hun woning renoveerden. In 2008 ontving de huisvestingsdienst zo’n 177 premieaanvragen waarvan er uiteindelijk 161 goedgekeurd worden. De meeste premies gingen naar verbeteringen aan het dak en het buitenschrijnwerk.

Schepen van wonen Bart Van Malderen: “Historisch heeft Dendermonde een slecht woonpatrimonium. Het is dus positief dat Dendermondenaars investeren in hun woning. Ten eerste verhoogt dat het eigen comfort, maar vele verbeteringen maken de woning ook een pak energiezuiniger en milieuvriendelijker zodat de investering zichzelf terug betaalt. Onze premies zijn cumuleerbaar met de Vlaamse renovatiepremie, zo kan iemand die verbouwt op een fikse duw in de rug rekenen. Ook voor de bouwsector is dit een welgekomen stimulans in deze barre economische tijden”.

Aan de renovatiepremie zijn slechts een beperkt aantal voorwaarden verbonden, zo moet het om een woning van 20 jaar of ouder gaan. Ook mag het netto belastbaar inkomen van het gezin van 3 jaar voor de aanvraag niet hoger zijn dan 40.506,57 euro. Per persoon ten laste mag dit bedrag verhoogd worden met 1.000 euro. Tenslotte mag de eigenaar-bewoner geen andere woning in het bezit hebben. Meer informatie kan je vinden op de stadswebsite of bij de dienst Huisvesting.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord