Werken in Schoonaarde: station moeilijk bereikbaar

Schoonaarde – De rioleringswerken in Schoonaarde schuiven op. Vanaf 2 maart, zijnde volgende maandag, bereiken ze het kruispunt Schoonaardebaan-Oude Brugstraat, waardoor dat kruispunt voor gemotoriseerd verkeer onderbroken wordt. Dat zal zo’n zes weken duren. Concreet betekent dat dat dat het station van Schoonaarde voor de pendelaars uit Berlare én richting Dendermonde enkel nog te bereiken is vanuit de richting Wichelen.

De parking van het station kan vanaf dan alleen nog met de wagen bereikt worden langs de Steenweg naar Wetteren over de private parking van het bedrijf Cytec (Steenweg naar Wetteren nr 20) en via een tijdelijke grindweg naast de spoorweg. Het stadbestuur van Dendermonde heeft hiervoor toelating gekregen van zowel Cytec als de NMBS. Fietsers en voetgangers kunnen via de werfzone het station bereiken. Voor de ontsluiting van de Oude Brugstraat wordt voorzien in een tijdelijke toegangsweg naast de Schoonaardebrug op het terrein van Waterwegen en Zeekanaal.

Het centrum van Schoonaarde en richting Dendermonde blijven vanuit Berlare toegankelijk via de Schoonaardebrug. Die is voorlopig nog steeds open in beide rijrichtingen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een reactie