‘Dorp’ Boonwijk mag op stap

Sint-Gillis-Dendermonde – Voor het tweede jaar op rij heeft een Dendermonds dorp de wedstrijd ‘Dorp op Stap gewonnen’. Vorig jaar werd Mespelare in Oost-Vlaanderen uitverkoren. Dit jaar is het de beurt aan de ‘Boonwijk’. De wijk uit Sint-Gillis-Dendermonde haalde het van Opdorp en Boeckhoute. Schepen van cultuur Marius Meremans is héél blij dat voor het tweede jaar op rij de wedstrijd in Dendermonde wordt gewonnen.  “Ik vind het fantastisch, maar toch ook verrast”, vertelt hij aan Editie. “Als je kan winnen van Opdorp, een dorp waar het altijd feest is, doet dat deugd”.  Meremans laat niet na enkele pluimen uit te delen. “De overwinning is zeker een verdienste van het feest- en kermiscomité van de Boonwijk dat al jaren goed werk levert en daar probeert in die wijk een hechte gemeenschap te vormen”,  legt hij uit. “Ook de Stad de laatste jaren héél wat inspanningen geleverd. Zo organiseerden we onlangs nog succesvol ‘Museum in de Wijk’.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord