Search

Inbreker gevat bij grootschalige politieactie

Dendermonde/Zele – De Lokale en Federale Politie van de regio Dendermonde hebben tijdens een grootschalige controleactie in de nacht 26 op 27 maart 2009 een inbreker gevat. In Zele probeerde de man aan de politiecontrole te ontkomen, maar met behulp van een speurhond werd hij alsnog gevat.

Tijdens deze actie Goliath zijn in totaal 455 personen en 486 voertuigen gecontroleerd. De actie heeft plaatsgevonden tussen 20 en 4 uur in het hele gerechtelijke arrondissement Dendermonde, onder meer op de belangrijkste verbindingswegen en aan de spoorwegstations. In totaal zijn 150 personeelsleden van de Lokale en Federale politie ingezet.

Resultaten

In Zele, in de buurt van de oprit E17, wilde een bestuurder van een auto ontsnappen aan  de controle, en vluchtte te voet het veld in. Al snel bleek dat zijn voertuig een kwartier eerder bij een inbraak in Dendermonde betrokken was. Met hulp van een speurhond konden de politieploegen de gevluchte persoon vatten. De gestolen goederen bevonden zich nog in de auto. De dader is ter beschikking gesteld van de Procureur des Konings te Dendermonde.

Van alle gecontroleerde personen bleken er 13 geseind als op te sporen, onder meer voor verhoor inzake diverse misdrijven, opsporen woonplaats en ontzetting van het recht tot sturen. De politiediensten hebben ook zeven voertuigen en twee verboden wapens (messen) in beslag genomen. Er is ook een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie