Search

Tentoonstelling: filatelie in dendermonde

In het Zwijvekemuseum loopt vanaf 4 april een tentoonstelling waarmee de Filatelistische Kring van het Dendermondse de ‘filatelie’ of het verzamelen van postzegels in een nieuw daglicht wil stellen. Bezoekers zien er landenverzamelingen -waarbij alle zegels van een bepaald land worden verzameld- en thematische collecties. Bovendien is er ook een prachtverzameling porseleinkaarten van rond 1850 met een mooie collectie van de beroemde zegel met het Dendermondse stadhuis (1920) en met ‘gelopen’ brieven en documenten.

De Filatelistische Kring van het Dendermondse stelt ook zichzelf voor tijdens de tentoonstelling. Dat doet ze met een reeks maxikaarten en alle uitgiften die de vereniging sedert haar oprichting (1961) heeft gerealiseerd, met inbegrip van recente prentbriefkaarten met betrekking tot de lokale folklore.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie