Tentoonstelling: filatelie in dendermonde

In het Zwijvekemuseum loopt vanaf 4 april een tentoonstelling waarmee de Filatelistische Kring van het Dendermondse de ‘filatelie’ of het verzamelen van postzegels in een nieuw daglicht wil stellen. Bezoekers zien er landenverzamelingen -waarbij alle zegels van een bepaald land worden verzameld- en thematische collecties. Bovendien is er ook een prachtverzameling porseleinkaarten van rond 1850 met een mooie collectie van de beroemde zegel met het Dendermondse stadhuis (1920) en met ‘gelopen’ brieven en documenten.

De Filatelistische Kring van het Dendermondse stelt ook zichzelf voor tijdens de tentoonstelling. Dat doet ze met een reeks maxikaarten en alle uitgiften die de vereniging sedert haar oprichting (1961) heeft gerealiseerd, met inbegrip van recente prentbriefkaarten met betrekking tot de lokale folklore.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord