Zoeken

Veilig op weg met de motor

Dendermonde – Nu de lente eindelijk haar intrede heeft gedaan, lokt het mooie weer meer mensen weg op hun motor. Dit kan na de inactiviteit in de winter leiden tot meer ongevallen. “In Dendermonde is er rond deze periode steeds een piek van motorongevallen”, vertelt schepen van mobiliteit Bart Van Malderen (sp.a). “De stad Dendermonde wenst het aantal letselongevallen met motorrijders sterk terug te dringen.”

Vaak hebben deze ongevallen te maken met onwennigheid na een lange, motorarme periode. Zowel motorrijders als automobilisten moeten weer aan elkaar wennen.  “We roepen iedereen op om de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen”, zegt schepen Van Malderen. “Nu het eerste echte lenteweer zich aandient en vraagt motorrijders om de zaken, die zij als gevaarlijk beschouwen op het grondgebied van Dendermonde, te melden”.

Deze meldingen kunnen overgemaakt worden via het e-mailadres motorrijders@dendermonde.be tot en met 8 mei 2009. Indien er voldoende meldingen ingediend worden, volgt er nadien ook nog een debat, waarvan de datum later bekend gemaakt zal worden.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

  1. Beste,

    Als directiechauffeur en ervaren motorrijder, wil ik mijn steentje wel bijdragen aan de veiligheid van de medeweggebruikers. Bij een eventueel debat wil ik zeker aantreden.

    Mvg, Ronny

Geef een reactie