Stadsbestuur informeert inwoners over gevangenisdossier

Dendermonde – Het dossier van de nieuwe gevangenis wordt een netelige kwestie. De gemeenteraad keurde op 18 maart – na een grondig debat over het onderwerp – een motie goed waarbij aan het actiecomité dat de bouwplannen wil verhinderen gevraagd wordt om te overleggen. Het actiecomité meldde niet geïnteresseerd te zijn in overleg.

“Het college van burgemeester en schepenen vindt het ongehoord dat het actiecomité Oud Klooster deze uitnodiging namens de gemeenteraad, het hoogste beslissingsorgaan van de stad waarin de bevolking vertegenwoordigd is, zomaar naast zich neer durft te leggen. Een overleg had het stadsbestuur immers de kans geboden om concrete informatie te geven over het dossier, de gevolgen en de verdere evolutie, alsook om uit te leggen dat aan de meeste bezwaren van het actiecomité reeds tegemoet gekomen is”, aldus het schepencollege in een persmededeling.

Om de hele bevolking te informeren over de stand van zaken organiseert het stadsbestuur op donderdag 9 april om 20 uur in de theaterzaal van cultuurcentrum Belgica een informatievergadering. Iedereen is welkom.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Editie brengt nieuws uit Dendermonde

Nieuwe planten ruil- en weggeefmarkt

Op 6 mei organiseren FERM en Tuinhier Grembergen opnieuw een planten ruil-en weggeefmarkt op het kerkplein in Grembergen. Kamerplanten, groente- en fruitplanten,

Geef een reactie