Zoeken

Vernielingen en brandstichting in Baasroodse scheepswerven

Baasrode – Woensdagnamiddag kon de politie twee jongeren, waarvan de oudste 15 jaar is, op heterdraad betrappen, toen ze bezig waren met vernielingen aan te brengen op de site van de Baasroodse Scheepswerven. De schade is zeer groot. Er werden op meerdere plaatsen pogingen tot inbraak en brandstichting vastgesteld, meerdere ruiten werden ingegooid. Vooral het oude historisch erg belangrijke werkatelier van Van Praet-Dansaert leed veel schade. Daar werd ingebroken en een belangrijk deel van de inboedel buiten gegooid en vernield. De gerestaureerde houten loods van de werf Van Damme en de museumgebouwen bleven gelukkig wel gespaard van het vandalisme. De vzw Scheepvaartmuseum Baasrode en haar voorzitter ontvingen zondag nog de Persprijs 2008 voor sociaal en cultureel werk van de Dendermondse Perskring.


De twee buurtjongeren, waarvan de oudste amper 15 jaar is bekenden, na verhoor, de feiten. Er zou ook nog een derde jeugdige dader bij betrokken zijn. Reeds sinds januari werden regelmatig daden van klein vandalisme en inbraak op de scheepswerven geconstateerd. Of dezelfde jongeren al van toen af aan het werk zijn, is nog niet bekend. Voor de provincie en de vzw is het wel een pluspunt dat de daders van dit vandalisme gearresteerd werden. Triest voor hen is het feit dat het hier nog kinderen betreft die dan nog uit de buurt komen.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie